“Таймер безвізу”: Порошенко запустить відлік часу до скасування віз із ЄС, центр Києва перекриють для святкування

 

У суботу, 10 червня, президент України Петро Порошенко запустить у Києві символічний “таймер безвізу”.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби президента.

Церемонія запуску “таймера безвізу” відбудеться об 11:45 на площі перед адміністрацією президента (Банкова, 11).

А ввечері того ж дня Порошенко візьме участь у святкуванні з нагоди введення безвізового режиму з Євросоюзом, яке відбудеться на Європейській площі.

Святкування, до речі, триватимуть кілька днів. Як повідомили в КМДА, на час суспільно-мистецької акції та концерту “Безвіз”, у місцях її проведення буде перекрито рух для всіх видів транспорту.
Так, від 9 до 13 червня для в’їзду транспортних засобів буде закрита Європейська площа, а 10 червня – вулиця Хрещатик (від Європейської площі до вул. Богдана Хмельницького).

 

Як повідомляла “Новинарня“, держави Євросоюзу почнуть запроваджувати безвізовий режим з Україною опівночі 11 червня.

Скасування візового режиму для громадян України відбуватиметься протягом ночі з 11 на 12 червня в чотири етапи  – через відмінність часових поясів, повідомляє “Європейська правда“.

Першими безвізовий режим для українців о 00:00 годин за київським часом відкриють Фінляндія, Естонія, Латвія, Литва, Румунія, Болгарія, Греція та Кіпр.

О 1-й годині ночі за Києвом кордони для громадян України відкриє більшість держав-членів ЄС та Шенгену: Австрія, Бельгія, Данія, Іспанія, Італія, Ліхтенштейн, Люксембург, Мальта, Нідерланди, Німеччина, Норвегія, Польща, Словаччина, Словенія, Угорщина, Франція, Хорватія, Чехія, Швейцарія, Швеція.

Найпізніше з держав ЄС – о 2-й ночі за Києвом – безвізовий режим запрацює в Португалії, оскільки ця країна живе з Лондонським часовим поясом.

І, нарешті, останньою серед держав-членів Шенгену, що перебувають поза межами Євросоюзу, візи для короткотермінових поїздок громадян України скасує Ісландія – о 3:00.

Після цього у переліку територій, що відкривають безвіз для українців у ніч на 11 червня, залишиться тільки Гренландія (цей острів є автономною частиною Данії і скасує візи разом із нею, але за своїм часом).

У портах Гренландії безвіз запускатиметься від 3:00 (східне узбережжя) до 6:00 (військова база Thule на західному узбережжі острова).

Читайте також:

Шенгенський кодекс про кордони: які документи можуть вимагати у вас на кордоні з ЄС при безвізі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна