Мешканці ОРДЛО проходитимуть паспортний контроль на кордоні нарівні з іншими громадянами України

 

Мешканці тимчасово непідконтрольних Україні територій Донбасу, які мають біометричний паспорт, зможуть проходити перевірку документів на кордоні на рівних умовах з іншими громадянами України.

У цьому запевнив перший заступник начальника окремого контрольно-пропускного пункту Київ, начальник штабу полковник Михайло Гриневич, передає Укрінформ.

За його словами, додатковий чи посилений контроль до таких громадян застосовуватись не буде.

“Заходів посилення контролю як таких для окремої категорії [мешканців Донбасу] ми не передбачаємо. Для нас це громадяни України. З 2015 року у нас в пунктах пропуску запроваджена робота з баз даних Інтерполу, є певні результати, і вони досить суттєві. Інших заходів не передбачається”, – сказав Гриневич.

Він також зазначив, що проходження митного контролю з українського боку буде однаковим як для осіб із біометричним паспортом, так і зі звичайним.

Як писала “Новинарня“, мешканці окупованого Росією Криму масово оформляють українські біометричні паспорти, щоб також мати можливість їздити в ЄС без віз.

Читайте також:

“Таймер безвізу”: Порошенко запустить відлік часу до скасування віз із ЄС, центр Києва перекриють для святкування

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна