З початку доби один український військовий загинув, шестеро зазнали поранень

 

З початку доби 8 червня російсько-терористичні бандформування 18 разів порушували режим припинення вогню в районі проведення АТО. Один український військовий загинув, ще шестеро зазнали поранень. Про це повідомляє прес-центру штабу АТО.

“Ситуація у районі проведення АТО залишається напруженою, проте контрольованою українськими воїнами”, – йдеться у повідомленні.

Так, на Приморському напрямку бойовики найбільш активно застосовували зброю проти українських воїнів в районі Широкиного та Мар’їнки. Зокрема, біля Широкиного окупанти били зі 120-мм мінометів та двічі відкривали вогонь зі стрілецької зброї. Укріплення сил АТО на підступах до Мар’їнки вони обстрілювали з мінометів калібру 82 мм, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Під час одного з обстрілів під вогонь бойовиків потрапили житлові квартали Мар’їнки, внаслідок чого поранено 50-річну жінку.

На Донецькому напрямку
ще на світанку окупанти вдарили по опорних пунктах сил АТО у передмісті Авдіївки зі 120-мм та 82-мм мінометів, гранатометів та стрілецької зброї різних калібрів. З мінометів калібру 82 мм бойовики били по українських воїнах, котрі тримають оборону поблизу Зайцевого та Верхньоторецького. Неподалік Майорська, Луганського, Зайцевого та Верхньоторецького терористи здійснювали обстріли з гранатометів та стрілецької зброї.

На Луганському напрямку ситуація, у порівнянні з попереднім днем, відносно стабілізувалась. Зранку бойовики двічі били зі 120-мм мінометів по позиціях сил АТО неподалік Трьохізбенки. По обіді з таких же артилерійських систем вони обстріляли українських воїнів, котрі тримають оборону біля Катеринівки. Неподалік від Нижньотеплого терористи застосовували стрілецьку зброю, а в районі Попасної – відкривали вогонь зі станкового протитанкового гранатомета.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна