Трамп схиляв Комі до закриття слідства щодо “руки Кремля”, – свідчення в Сенаті

 

Колишній директор Федерального бюро розслідувань Джеймс Комі заявив, що президент США Дональд Трамп схиляв його до закриття розслідування можливих зв’язків президентського радника Майкла Флінна із Кремлем.
Про це Комі повідомив у середу, 7 червня, в письмовій заяві напередодні слухань у Сенаті США, повідомляє DW.

“Я сподіваюся, що ви знаєте, як дати цьому спокій, як дати спокій Флінну. Він хороший хлопець”, – зацитував Комі слова Трампа, сказані під час зустрічі в Овальному кабінеті 14 лютого.

Як пише екс-директор ФБР, він сприйняв слова президента як прохання припинити розслідування щодо хибних заяв Флінна про зв’язки з російським послом у грудні минулого року.

У ході зустрічі 27 січня в Зеленій кімнаті Білого дому Трамп почав обговорювати з Комі його роботу на посаді голови ФБР. Коли Комі наполіг на своїй незаангажованості та незалежності, Трамп сказав йому “Мені потрібна лояльність. Я розраховую на лояльність”.

Як повідомляла “Новинарня“, Трамп звільнив Комі з посади директора ФБР, мотивувавши це спершу рекомендаціями мін’юсту США, а згодом – власним рішенням і незадовільним рівнем роботи Комі. Критики Трампа підозрюють, що таким чином він намагався вчинити тиск на розслідування ФБР щодо ролі Росії у виборах президента США.

Читайте також:
Трамп не блокуватиме свідчення Комі перед Конгресом у справі про втручання Росії у вибори в США

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна