Позбавлений громадянства Саша Боровик втратив і мандат Одеської облради

 

Олександра Боровика – екс-заступника міністра економічного розвитку та колишнього члена команди Саакашвілі – позбавили депутатського мандата Одеської міської ради у зв’язку із втратою ним громадянства України.
Як передає “Новинарня” з посиланням на “Думську“, таке рішення прийняла міська виборча комісія.

“Офіційно оголосять про виключення Боровика на сесії 14 червня. Замість нього депутатом став черговий номер списку Блоку Петра Порошенка «Солідарність», член вищої ради Інтернет-партії України Сергій Голдаков”, – ідеться в повідомленні.

Як відомо, президент України Петро Порошенко підписав указ про прийняття до громадянства України громадянина Федеративної Республіки Німеччина Олександра Боровика 6 березня 2015 року. Оформляючи всі необхідні для отримання паспорта документи, Боровик зобов’язався протягом двох років вийти з громадянства Німеччини. Термін цей закінчився на початку березня 2017 року. 29 квітня глава держави підписав указ про втрату українського громадянства Боровиком, народним депутатом України Андрієм Артеменком та ще кількома особами.

Читайте також:
Порошенко підтвердив свої укази про припинення громадянства.
“Таке робили й інші президенти”

Кернес позбавив мандату депутата від Медведчука

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна