Парламент Туреччини проголосував за введення військ у Катар

 

Парламент Туреччини в середу, 7 червня, схвалив закон, який дозволяє розмістити турецьких військовослужбовців на базі в Катарі.

Як повідомило агентство Reuters, за розміщення турецьких військових в Катарі проголосували 240 депутатів Великих національних зборів, що представляють правлячу Партію справедливості і розвитку, а також одну з опозиційних фракцій – Партію націоналістичного руху.

Створення турецької військової бази в Катарі передбачено угодою про зміцнення двостороннього співробітництва, підписаною сторонами у 2014 році.

Як відомо, перед цим уже 10 країн, серед яких найближчі сусіди Катару – Саудівська Аравія та Об’єднані Арабські Емірати, розірвали з ним дипломатичні відносини. Сенегал заявив про відкликання свого посла з Катару і солідарність з Саудівською Аравією в кризі. Йорданія прийняла рішення знизити рівень свого дипломатичного представництва в Катарі, а також відкликала ліцензію у катарського телеканалу Al Jazeera, який вже заблокований в ОАЕ та Саудівській Аравії.
Причиною таких заходів стало звинувачення влади Катару в підтримці терористичної діяльності, у тому числі “Аль-Каїди” та “Ісламської держави”, а також зближення Катару з Іраном.
Доха ці закиди відкидає.

Читайте також:
У США вважають, що катарську кризу спричинили російські хакери

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна