Алжирський журналіст, який напав на поліцейського в Парижі “за ІДІЛ”, раніше був прозахідним та отримав премію ЄС

 

Чоловік арабського походження, який 6 червня напав на поліцейського біля собору Нотр-Дам у Парижі, отримав у 2009 році нагороду від Єврокомісії за журналістський матеріал про мігрантів.
Про це у своєму “Твіттері” повідомив керівник польського інформаційного агентства “Interpress” Войцех Шевко.

“Терорист, який напав біля Нотр-Дам, Фарід Іккен отримав нагороду в 2009 році від Європейської комісії за… статтю про іммігрантів”, – написав він.

Як відомо, 6 червня в центрі Парижа чоловік із молотком напав на офіцера поліції. Поліцейський вистрілив у нападника у відповідь та поранив його. Крім молотка, у чоловіка були два ножі.

“Нападник з-під собору Нотр-Дам назвав себе “солдатом халіфату” терористичного угруповання “Ісламська держава”, – повідомило джерело Le Figaro.

Зловмисник був ідентифікований як 40-річний алжирський журналіст та аспірант Фарід Іккен. Він працював деякий час у Швеції та прибув у Францію в 2014 році, писав докторську дисертацією на тему комунікацій у східній частині Франції, але жив в передмісті Парижа Сержі.
Його колишній керівник в університеті Лотарингії в Меці сказав французьким ЗМІ, що був вражений, дізнавшись, що про напад Фаріда. За його словами, алжирський журналіст є “сильним захисником західних цінностей”.
Але поліція знайшла у квартирі Іккена відео, на якому він присягнув на вірність ІДІЛ.

Читайте також:
Поліція затримала гаданого організатора кривавих терактів у Парижі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна