У середу на Луганщині вже сім воїнів поранені, один загинув, збито БПЛА і готується відбиття наступу

 

З початку доби 7 червня суттєво зросла кількість обстрілів на Луганському напрямку.

“В результаті бойових дій семеро українських захисників поранено, один загинув”, – повідомив прес-центр штабу АТО після 15:00.

“Починаючи з шостої години ранку російсько-окупаційні війська, порушуючи Мінські домовленості, здійснюють обстріли сил АТО включаючи важку артилерію калібру 152 мм, міномети калібрів 120 та 82 мм.
Незважаючи на суттєву активність ворога з напрямку селища Фрунзе, захисники [селища] Кримського на провокації не піддаються, вогонь у відповідь не відкривають та продовжують утримувати позиції вздовж лінії розмежування та готові до швидких змін обстановки”, – зазначили у штабі.

“Ворог активно застосовує для коригування вогню артилерії безпілотні літальні апарати, один з яких сьогодні українські військові збили”, – сказано у зведенні.

За даними керівництва операції, “інтенсивність вогню по українських позиціях підсилюється автоматичними гранатометами АГС-17 й станковими гранатометами СПГ-9 (більше 120 гранат), протитанковими керованими ракетними комплексами, великокаліберними кулеметами та стрілецькою зброєю”.

“За словами виконуючого обов’язки голови цивільно-військової адміністрації селища Новотошківське та села Жолобок Попаснянського району Дмитра Кондратьєва, внаслідок обстрілів у селищі Новотошківське було пошкоджено водовід, осколками посічені цивільні будинки, розглядається питання евакуації дітей”, – інформують у штабі.

Зазначається, що, за наявною інформацією, ворог активно накопичує резерви та проводить інші заходи, які можна розцінити як підготовку до наступу. Окрім того, зросла активність диверсійно-розвідувальних груп ворога.

“Як повідомляють очевидці, бойовики зумисне підривають приватні помешкання місцевих жителів, аби згодом звинуватити сили АТО у порушенні досягнутих в Мінську домовленостей. Окрім того, за наявною інформацією, у цих воєнних злочинах проти людяності задіяні пропагандистські канали, які фіксують такі руйнації заради створення своїх чергових «фейкових» новин”, – сказано у зведенні.

Читайте про події на фронті 6 червня:
Кількість та сила обстрілів зросла. Вісім бійців поранено

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна