Теракти ІДІЛ у Тегерані: 12 убитих в парламенті, вибух у мавзолеї Хомейні. ОНОВЛЕНО

 

День терористичних атак у столиці Ірану – Тегерані. В результаті збройного нападу на парламент країни загинуло сім осіб, щонайменше вісім отримали поранення. Крім того, стався вибух поруч із мавзолеєм аятоли Хомейні.
Про це повідомляє Tasnim News Agency.

ОНОВЛЕНО
За уточненими даними, кількість загиблих в результаті терактів в Ірані сягнула щонайменше 12 осіб, ще 39 отримали поранення.

Відповідальність за теракт взяла на себе “Ісламська держава”.

За даними ЗМІ, що нападників на парламент (офіційна назва – Ісламська консультативна рада Ірану) було четверо, вони відкрили вогонь біля входу в будівлю. Атака сталася близько 10:15 за місцевим часом.

Іранська державна агенція IRNA наголошує, що напад відбувся під час парламентської сесії. Попри стрілянину, зустріч депутатів не була припинена і триває надалі. При цьому вхід до будівлі парламенту закрили.

Зазначається, що троє озброєних людей побігли на північ від будівлі парламенту, до офісу депутатів.

За повідомленнями різних джерел, один із чотирьох нападників був затриманий, ще один – убитий. Крім того, один із терористів деякий час переховувався всередині будівлі, після чого підірвав себе.
При цьому ЗМІ також повідомляли, що всередині будівлі є принаймні чотири заручники.

Крім того, агентство Tasnim інформувало про стрілянину в мавзолеї імама Хомейні на південь від Тегерана, що сталася невдовзі після атаки на парламент, вибух та п’ятьох поранених унаслідок нападу.

За даними агенції Mehr, напад скоїли троє озброєних чоловіків. Двох із них затримали, третій підірвав на собі пояс з вибухівкою. Окремі ЗМІ писали про чотирьох озброєних нападників.

Водночас, за повідомленнями державної агеннції IRNA, вибух терориста-смертника стався на на території святині, а поруч із нею, поблизу банківської установи.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна