Перепроданий росіянам круїзний теплохід “Генерал Ватутін” прибув до РФ

 

Теплохід класу річка-море “Генерал Ватутін”, який раніше належав українській компанії, ввечері 6 червня пройшов прикордонний контроль у Росії. Про це повідомив прес-секретар Росморрічфлоту Олексій Кравченко, передає ТАСС.

За його словами, в середу, 7 червня, в другій половині дня очікується прибуття теплохода в порт Ростова-на-Дону.

“Місце швартування буде визначено додатково”, – сказав Кравченко.

Він уточнив, що теплохід був проданий російській компанії.

Напередодні повідомлялося, що керівництво порту в Ростові не мало наміру пускати український круїзний лайнер, адже всі порти в місті — вантажні.

ОНОВЛЕНО. Проданий українською компанією в Росію теплохід “Генерал Ватутін” з 2018 року обслуговуватиме внутрішні річкові круїзи в РФ. Про це повідомила російська Асоціація туроператорів (АТОР).

За даними АТОР, теплохід придбала сейшельська компанія Skypoint, і управляти теплоходом в Росії вона буде через свою “дочку”, яка є російською юридичною особою.

Як писала “Новинарня“, український круїзний лайнер “Генерал Ватутін”, який працював на лінії “Київ – Одеса – Вилкове – Київ”, 1 червня замість Одеси зайшов у молдовські Джурджулешти, змінив прапор на Беліз і взяв курс на Крим, обігнув окупований півострів пройшов Керченську протоку, тримаючи курс на Ростов.

Як з’ясувалося, після років відстою в Києві лайнер було продано росіянам. “Ватутін” іде без пасажирів, і в Одесу він заходити не планував.

Теплохід “Генерал Ватутін” побудували в 1986 році на корабельні в Німеччині за проектом 302. Після завершення будівництва надійшов до державного об’єднання “Укррічфлот”, працював на Дніпрі та Чорному морі. У 2005-2013 роках теплохід працював на круїзній лінії “Київ – Ялта – Одеса” з іноземними туристами.
На сайті колишнього власника – компанії “Червона рута” – йдеться, що круїзний чотирипалубний теплохід “Генерал Ватутін” з комфортом розміщує до 280 пасажирів у 154 гостьових номерах. Гостям пропонується вибір із стандартних і покращених номерів. На кораблі є два ресторани, два бари, читальний зал, сауна, салон краси і сувенірний кіоск.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна