На суді з приводу землі для АТОвців в Одесі відбулися сутички, розбито двері

 

У середу, 7 червня, в господарському суді Одеси мали розглянути справу щодо законності виділення землі воїнам АТО та родинам загиблих. Проте судове засідання спричинило сутички ветеранів з поліцією та блокування руху проспектом Шевченка.

Активісти були невдоволені відмовою допустити їх на розгляд справи, повідомляє ТСН.

“Поліція стала заслоном і почала нас з якоїсь причини туди не пускати. Мало того, що нам надали залу на п’ять чоловік, хоча нас було більше ста чоловік. Ми були спровоковані, тому що нас почали відштовхувати”, – заявив голова громадської організації “Україна це ми” Віталій Голодок.

У штовханині розбили скляні двері бокового входу. Після посилення бійки поліцейські застосували сльозогінний газ і почали затримувати найбільш активних учасників протистояння. У відповідь протестувальники перекрили рух на проспекті Шевченка, там утворилися величезні затори.

“Правоохоронці поставили блокувальниками ультиматум: звільнити проїжджу частину або силове виведення на узбіччя та порушення кримінального провадження. Блокаду зняли, але тільки після обіцянки суду допустити людей до наступного засідання”, – повідомив журналіст.

Про постраждалих говорять зі свого боку обидві сторони конфлікту.

“Затримано двох громадян, котрі безпосередньо завдали тілесні ушкодження співробітникам поліції. Вони доправлені до Приморського відділку, зараз переглядається відео і буде дана правова оцінка діям кожного громадянина, хто тут брав участь”, – розповів заступник начальника ГУ НП України в Одеській області Іван Іщенко.

Після сутичок приміщення суду закрили, засідання перенесли, а вхід із розтрощеними дверима взяли під охорону.

Читайте також:
Під натиском правих активістів збори в Одесі відмовилися від спроби скасувати декомунізацію. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна