Іран звинуватив у причетності до терактів у Тегерані США та Саудівську Аравію

 

Корпус вартових Ісламської революції Ірану звинуватив США та Саудівську Аравію у причетності до терактів у Тегерані, що сталися зранку в середу, 7 червня.
Про це йдеться у заяві Корпусу, який є військовою гілкою виконавчої влади в Ірані.

“Ці терористичні атаки сталися лише через тиждень після зустрічі між американським президентом і (саудівськими) боягузливими лідерами, які підтримують терористів. Те, що “Ісламська держава” взяла відповідальність, лише доводить їхню причетність до цих жорстоких атак” – йдеться у заяві, оприлюдненій офіційним агентством новин Ісламської Республіки Іран IRNA.

Корпус вартових Ісламської революції наголосив, що такі дії не залишаться без помсти.

Нагадаємо, в середу вранці четверо озброєних чоловіків відкрили вогонь біля входу в будівлю парламенту Ірану, після чого проникли всередину. Згодом один із них підірвав себе.
Другий напад стався у мавзолеї Хомейні на півдні Тегерана. Троє нападників вбили одну людину і поранили ще п’ятьох, після чого смертниця влаштувала вибух. Один із нападників покінчив життя самогубством, іншого вдалося затримати.

Відповідальність за теракти взяло на себе терористичне угруповання “Ісламська держава”.

За офіційними даними, в результаті двох терактів загинули 12 людей, 39 отримали поранення.

Теракти в Тегерані сталися на тлі дипломатичного пресингу союзників США й Аравії щодо Катару через його співпрацю з Іраном.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна