До ранку водопостачання в Авдіївці буде відновлено, якщо в ОРДО все йтиме за планом, – Жебрівський

 

До ранку 8 червня в Авдіївці має поновитися водопостачання.

Про це написав у “Фейсбуці” голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

За його словами, станом на 18:00 середи, 7 червня, ремонтники завершили роботи на ЛЕП, і резервуари Донецької фільтрувальної станції почали заповнювати водою.

“Потім воду оброблять, відфільтрують і о 18:30 мають подати на наш бік. Якщо все йтиме за планом, то вода до Авдіївки дійде десь до першої години ночі. Спочатку нею заповнять резервуари, а потім – подадуть населенню. У такому випадку люди отримають воду зранку”, – пояснив Жебрівський.

При цьому він наголосив, що все залежить від того, чи “буде все за планом на тому боці”, бо на підконтрольній Україні території для прийому та роздачі води “все готове”.

Голова ДонОВЦА також запевни, що дефіциту води в Авдіївці немає, оскільки її розвозять технікою ДСНС та місцевого комунального підприємства, а до забезпечення населення бутильованою питною водою долучився, зокрема, Червоний Хрест.

Як повідомляла “Новинарня“, 3 червня бойовики обстріляли Донецьку фільтрувальну станцію з мінометів калібру 120 мм. При спробі запустити ДФС після обстрілу було виявлено порив лінії електропередач на непідконтрольній території.

Після цього сторони узгодили проведення ремонтних робіт.

Донецька фільтрувальна станція фактично перебуває в “сірій зоні” і постачає водою Авдіївку, а також непідконтрольні Ясинувату й частину Донецька.

Читайте також:
Лисичанськ уже майже тиждень без води через борги перед енергетиками

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна