Антикорупціонеру Шабуніну принесли повістку у військкомат. Він кличе з собою пресу

 

Голові правління ГО “Центр протидії корупції” Віталію Шабуніну вранці 7 червня принесли повістку з приписом з’явитися у Дніпровський райвійськкомат для уточнення військово-облікових даних.

Про це він повідомив у “Фейсбуці”, додавши відео розмови з офіцерами, яких було троє. Разом із ними були невідомі з відеокамерою.

Громадський діяч вивів візитерів із двору, знімав розмову на власну камеру й апелював до того, нібито військкомат не має права присилати йому повідстку.

Шабунін виклав у ФБ фото повістки та свого тимчасового посвідчення, отриманого замість військового квитка, в якому зазначено, що він як рядовий 20 грудня 2000 року “визнаний непридатним до військової служби в мирний час, обмежено придатний у воєнний час по гр. 1 ст. 106 наказу МОУ №207-99” (відповідно до наказу, ідеться про “інфекційні та паразитарні хвороби”).

Із цього документа, виданого Рівненським ОВК, випливає, що Шабунін не пройшов переосвідчення на військовому обліку у 2005 році.

Шабунін вважає акцію Дніпровського військкомату “клоунадою”, замовленою нардепами від БПП та екс-нардепом Мартиненкому відповідь на його антикорупційну діяльність.

“Завтра (8 червня) о 9.00 запрошую всіх журналістів зі мною до Дніпровського військкомату (М. Лебедєва, 14а, каб. 310). Буду з’ясовувати, чому я по стану здоров’я непридатний до служби з 2000 року в 32 роки отримав повістку”, – зазначив він.

Раніше, 10 квітня, Віталій Шабунін повідомив, що під його будинком пройшов пікет, в організації якого він звинуватив заступника голови СБУ Павла Демчину.
Шабунін вказав, що виконавцем акції був Роман Матковський – діючий керівник управління СБУ із захисту національної державності.
Таким чином, на думку Шабуніна, Демчина намагається помститися ЦПК за позов з вимогою відкрити декларації керівництва СБУ.

Читайте також:
Починається призов офіцерів запасу після військової кафедри

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна