НАБУ хоче забрати 100 млн. грн. застави Насірова в бюджет через невиконання запобіжного заходу

 

Солом’янський райсуд Києва 7 червня розгляне клопотання про стягнення застави, внесеної за відстороненого голову Державної фіскальної служби Романа Насірова в розмірі 100 млн. грн., у зв’язку з тим, що він не здав британський паспорт.
Про це повідомило агентству “Інтерфакс-Україна” джерело в НАБУ.

“У зв’язку з невиконанням обов’язку підозрюваного, покладеного на нього рішенням Солом’янського суду про обрання запобіжного заходу, а саме – необхідністю здати британський паспорт, який він не виконав, детективи НАБУ і прокурори САП ініціювали клопотання про стягнення застави в розмірі 100 млн. грн. в дохід держави. Слухання завтра (в середу, 7 червня) о 10:00”, – повідомив співрозмовник у Національному антикорупційному бюро.

Читайте також:
Суд відмовив Насірову у зміні запобіжного заходу

НАБУ відмовилось відпустити Насірова на лікування у США

Як писала “Новинарня“, на початку березня 2017 року детективи НАБУ затримали Насірова на території лікарні “Феофанія” і повідомили йому про підозру у зловживанні владою та службовим становищем.

За версією слідства, відсторонений голова ДФС у період із травня 2015 року по березень 2016 року ухвалив низку безпідставних та незаконних рішень про розстрочення сум платежів із рентної плати за користування надрами для компаній, задіяних у так званій газовій схемі нардепа Олександра Онищенка на загальну суму 2,019 мільярда гривень.

7 березня Солом’янський районний суд Києва обрав стосовно Насірова запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів з альтернативою застави в розмірі 100 мільйонів гривень.

Цю заставу родичі Насірова внесли 16 березня, після чого він вийшов із СІЗО.

При цьому відсторонений голова ДФС здав у Державну міграційну службу всі документи, які дають право на виїзд закордон.

За даними “Цензора”, Насіров просив детективів НАБУ надати йому можливість виїхати у США для проходження лікування папілярного раку щитовидної залози за протоколом “АТА” (рекомендований курс лікування/спостереження 5 років), який йому рекомендували у Національному інституті вивчення діабету, хвороб травної системи і нирок в штаті Меріленд на період з 11 по 30 червня 2017 року.
Однак Бюро відмовило підозрюваному у виїзді за кордон.

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна