“Година смерті” під Радою: парламент готується ухвалювати медичну реформу

 

Кабінет Міністрів сподівається, що до кінця червня Верховна Рада ухвалить закони щодо медичної реформи.
Як передає УНІАН, про це сказав перший віце-прем’єр-міністр – міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів на засіданні погоджувальної ради лідерів фракцій та голів комітетів парламенту у вівторок, 6 червня.

За його словами, після напрацювань у робочій групі та після засідання Національної ради реформ уряд знову вніс до ВР відповідні законопроекти з урахуванням зауважень до них.

Як сказав Кубів, уряд сподівається, що ці законопроекти будуть ухвалені “вже до кінця червня цього року”.

За його словами, важливо, щоб уже цього пленарного тижня парламент почав розгляд законопроектів, які стосуються медичної реформи.

“Це стратегічно важливо, тому що мова йде про життя людей. Не можна далі відкладати цю реформу, як це робилось багато років…” – наголосив Кубів.

Цього ж дня громадські активісти влаштували під Верховною Радою акцію під назвою “Година смерті”. Близько десятка молодих людей лягли на долівку посеред площі та прикрилися білими простирадлами, бажаючи показати, що в Україні щогодини помирає від хвороб 67 громадян, і для того, щоб поліпшити цю статистику, потрібно прийняти медичну реформу.
Також у флешмобі брали участь люди з плакатами “Вимагаємо медреформу”, “Я проти хабарів”, “Хочу доступну медицину” та ін.

До мітингувальників війшла в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

Як відомо, сьогодні Верховна Рада має проголосувати за внесення в порядок денний законопроекту про медреформу, а в четвер – голосувати за проект по суті.

На “Громадському радіо” заступник міністра охорони здоров’я Павло Ковтонюк заявив: є певні ознаки того, що більшість депутатів підтримає медреформу.

Ідеться про відмову від фінансування ліжко-місць, перехід до принципу “гроші мають ходити за пацієнтом”, розмежування дефініцій “медична допомога” і “медична послуга” тощо.

Читайте також:
В ЗСУ обрали “міс” на конкурсі дівчат – військових медиків. ФОТОРЕПОРТАЖ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна