Бойовики знову обстріляли житлові квартали Красногорівки, – СЦКК

 

У ніч на 5 червня бойовики знову обстріляли житлові квартали Красногорівки Донецької області.

Про це йдеться у заяві української сторони Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК).

“Під час обстрілу позицій сил АТО в районі Красногорівки під вогонь вкотре потрапили житлові квартали населеного пункту. По житловому сектору НЗФ ОРДО вели вогонь із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм”, – йдеться в заяві, зацитованій на офіційній сторінці прес-центру штабу АТО у “Фейсбуці”.

Спостережна група української сторони СЦКК зафіксувала пошкодження двох житлових будинків на вул.Ломоносова.

В одному з них вибито шибки та посічено осколками фасад, за другою адресою вибухом міни пошкодило ворота. Мешканці приватних помешкань не постраждали.

Як наголошується в повідомленні, “обстріл вкотре засвідчив, що НЗФ ОРДО не припинили цілеспрямованих дій щодо подальшого загострення конфлікту” й надалі демонструють небажання дотримуватися режиму припинення вогню та свідомо не виконують Мінські угоди.

Також у прес-центрі штабу АТО повідомили, що станом на 18:00 понеділка, 5 червня, бойовики 31 раз відкривали вогонь по опорних пунктах ЗСУ. Внаслідок бойових дій поранено 3 українських військовослужбовців.

Зокрема, близько 10 разів бойовики застосовували важке артилерійське озброєння.

На Приморському напрямку зафіксовано 15 обстрілів, найбільш активно бойовики вели вогонь по оборонних укріпленнях ЗСУ в районі Водяного, Павлополя, Чермалика, Богданівки та Красногорівки. При цьому незаконні збройні формування застосовували 120-мм та 82-мм міномети, гранатомети й стрілецьку зброю різного калібру.

На Донецькому напрямку в передмісті Авдіївки бойовики вели інтенсивний вогонь по силах АТО зі 120-мм мінометів та легшого озброєння різних модифікацій. Обстріл також вівся поблизу с.Піски і в районі Опитного, де вогонь відкривали з великокаліберних кулеметів. Поблизу Зайцевого по силах АТО били з мінометів калібру 82 мм.

На Луганському напрямку  бойовики вели обстріл по ЗСУ в районі Новотошківського та поблизу Богуславського.

Як писала “Новинарня“, бойовики вже обстрілювали Красногорівку 3 червня та 28 травня, зокрема із застосуванням “градів”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна