Суд виправдав екс-мера Стаханова, обвинуваченого в сепаратизмі

 

Суд виправдав екс-мера Стаханова (нині – Кадіївки) Юрія Борисова, заарештованого в 2014 році за звинуваченням у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України.

Про це повідомив журналіст Денис Казанський у “Фейсбуці”.

Незважаючи на наявні докази, документи і відео – відкатали черговий договірняк“, – вважає Казанський.

Він зазначив, що Борисов був одним з трьох мерів, заарештованих за сепаратизм. Зараз під вартою залишаються тільки Неля Штепа зі Слов’янська та Володимир Слєпцов із Торецька (колишній Дзержинськ).

“Інші мери, які проводили референдум, взагалі не мають проблем із законом і продовжують займати свої посади. Виходить, що антиконституційний референдум провели, тисячі людей загинули, але ніхто не винен”, – констатує журналіст.

Юрія Борисова затримали представники батальйону “Шахтарськ” у Бердянську в липні 2014 року. Чиновник стверджує, що був там у відпустці й організовував табір для дітей із Луганська.

За час судового розгляду Борисов майже три роки провів у СІЗО. Він є свідком звинувачення у справі екс-депутата від Партії регіонів Олександра Єфремова. При цьому колишній мер Стаханова стверджував, що з Єфремовим особисто не знайомий, а знав його тільки як голову обласної держадміністрації, і жодних вказівок на проведення “референдуму” 11 травня 2014 року від нього не отримував.

На суді Борисов також заявляв, що прокуратура змушувала його дати свідчення проти Єфремова.

Читайте також:

Суд на Луганщині виправдав “міністра ЛНР” Баранова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна