МВФ та Світовий банк підтримали пенсійну реформу від уряду Гройсмана

 

Міжнародний валютний фонд та Світовий банк підтримали урядовий законопроект щодо реформування пенсійної системи, розроблений Міністерством соціальної політики України за дорученням прем’єр-міністра Володимира Гройсмана.

Як повідомляє Мінсоцполіики, крапку в переговорному процесі поставив сам Гройсман, який безпосередньо брав участь у переговорах із головою місії МВФ Роном Ван Роденом.

“Результатом переговорів стало затвердження збалансованого, комплексного документа, що базується на найкращому світовому досвіді та дає відповіді на ті виклики і проблеми, які гостро стоять сьогодні перед українською державою й суспільством”, – сказано у повідомленні.

Мінсоцполітики також висловлює подяку фахівцям з МВФ та Світового банку за допомогу в роботі над цим законопроектом.

У листі підтримки від МВФ, оприлюдненому на Урядовому порталі, зокрема, зазначається, що “тепер важливо домогтися підтримки цього законопроекту в парламенті, зі збереженням у ньому всіх засадничих елементів реформи, щодо яких ми досягли порозуміння”.

А в директор Світового банку в справах Білорусі, Молдови та України Сату Кахконен у своєму листі зазначила, що “проект закону являє собою значне зусилля із всебічного реформування української пенсійної системи, щоб повернути систему на сталий фіскальний шлях, забезпечити соціальну справедливість, а також зміцнити стимули для участі у ній”.

Раніше Кабінет міністрів схвалив законопроект про пенсійну реформу і направив його на розгляд Національної ради реформ при президенті України.

У рамках пенсійної реформи уряд планує з 1 жовтня 2017 року підвищити пенсі, за попередніми розрахунками, 5,6 млн. українців на суму від 200 до 1000 грн, а також скасувати оподаткування пенсій пенсіонерів, які працюють.

Пенсійна реформа не передбачає підвищення пенсійного віку, однак запроваджує вимоги до страхового стажу.

Читайте також:

Уряд планує збільшити трудовий стаж для виходу на пенсію з 25 до 35 років

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна