У Києві з’явився проспект Шухевича. Він з’єднаний з проспектом Бандери Московським мостом

Київська міська рада своїм рішенням 1 червня перейменувала проспект Ватутіна на проспект Романа Шухевича. Про це “Новинарні” повідомив депутат міськради від ВО “Свобода” Ігор Мірошниченко.

“У Києві з’явився проспект Шухевича. Він з’єднаний з проспектом Бандери Московським мостом, але це ненадовго”, – сказав Мірошниченко.

“За” проголосували 69 депутатів, проти – жодного. Загалом у КМР 120 депутатів.

“Фактично в раді був консенсус з цього приводу, і Кличко проголосував “за”, – сказав Мірошниченко.

“29 голосів дала “БПП-Солідарність”, 14 – “Самопоміч”, 12 – “Батьківщина”, 13 – “Свобода”, “Єдність” – не голосувала”, – додав голова фракції “Свободи” Юрій Сиротюк.
За словами Мірошниченка, “свободівцям” обіцяли підтримати таке рішення ще у 2016 році, але тоді було проголосовано лише перейменування Московського проспекту на честь Степана Бандери.

“Нам обіцяли, постійно прокидали. Але тепер їм (більшості) довелося проголосувати. Не в останню чергу і під тиском добровольців, які сьогодні прийшли в сесійну залу. Не вистачало, щоб був махач ще й через Шухевича”, – прокоментував Ігор Мірошниченко.

Юрій Сиротюк у коментарі “Новинарні” також зазначив: “Опір був, це рішення мало голосуватися в парі з Бандерою. Але опір ішов із Банкової, а не зі стін КМДА. Без доброї волі Кличка і Прокопіва (секретар міськради) рішення не ухвалили б”.

У свою чергу Ігор Мірошниченко зазначив, що Московський міст наразі не перейменовано, бо пропозиція назвати його на честь інженера Георія Фукса не має достатньої підтримки, зокрема націоналістичних сил.

Читайте новину від липня 2016 року:
Московський проспект у Києві перейменували на Степана Бандери.
Проспекту Шухевича поки не буде

Київ відхилив електронну петицію про заборону перейменування проспекту Бандери через фальсифікації

Три десятки громадських організацій вимагають від Київради
перейменувати проспект на честь Шухевича

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна