Добровольці влаштували сутички в Київраді

 

Біля будівлі Київради та всередині в четвер, 1 червня, відбуваються сутички між правоохоронцями та мітингувальниками, зокрема представниками добровольчих батальйонів.
Про це повідомляє “УП. Київ” з посиланням на “Інтерфакс-Україна”.

Правоохоронці зайшли до прес-центру, розташованого поруч із входом до зали засідань міськради, та почали перекривати двері, через які намагалися пройти протестувальники, щоб підтримати тих, хто пройшов до зали засідань раніше. Між ними почалася штовханина.

У цей час у Київраді розглядають питання про прирівнювання бійців добровольчих батальйонів до учасників АТО.

Між депутатами виникли суперечки. Після того, як до президії вийшли добровольці у військових одностроях та стали грюкати кулаками по трибуні, у засіданні оголосили перерву на 10 хвилин.

Мер Віталій Кличко закликав усіх присутніх у залі заспокоїтися.

“Я розумію, що зараз деякі гарячі голови емоційно включаються повністю, щоб вирішити це фізично. Але ми повинні вирішувати всі питання виключно в діалозі. Не використовувати силу. А спокійно прийняти правильне рішення, яке буде на 100% працювати”, – сказав Кличко.

Після перерви молодиків у формі у залі засідань побільшало.

Частина депутатів просили, щоб на час розгляду питання добровольці залишились у залі засідань.

Станом на 13:25 багато депутатів перебувають у кулуарах, тож голосування за надання дозволу на перебування у залі засідань не було.

Напередодні ініціатори акції заявляли у “Фейсбуці”: “Тисячі добровольців, що воювали та продовжують воювати у формуваннях, які не увійшли до офіційних підрозділів, досі не визнані державою та не мають соціальних прав та гарантій. Більшість областей України прийняли рішення про визнання бійців-добровольців на місцевих рівнях. На жаль, столиця до цього переліку не належить.
1 червня відбудеться засідання Київради, на якому нарешті розглядатиметься питання місцевого визнання добровольців. Закликаємо київських депутатів проголосувати за це важливе рішення!
Всіх киян та гостей міста просимо підтримати наших захисників!”

Нагадаємо, 30 травня представники “Нацкорпусу” і “Сокола” зі схожими вимогами із димовими шашками увірвався на сесію Львівської облради, є поранені.

Читайте також:
Уряд розробить процедуру надання статусу учасника АТО добровольцям

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна