“Дайте безвіз!” Значно зріс попит на біометричні паспорти серед “російських” українців

 

Після того як безвізовий режим з країнами ЄС став для України реальністю, українці, які виїхали з ідеологічних причин до Росії, почали штурмувати українські дипустанови в РФ, щоб оформити нові біометричні документи.

Як повідомляє “Новое время“, за перші п’ять місяців 2017 року по біометричні паспорти в українські консульські установи в Російській Федерації звернулося 1538 людей. Це майже 60% від числа бажаючих за весь 2016 рік.

При цьому приблизно половина з них – вихідці з окупованих районів Донбасу і Криму, зазначили в українському посольстві.

Зазначається, що в соцмережах на окупованих територіях і в Росії з’явилися сотні оголошень про посередницькі послуги при оформленні українського закордонного паспорта для жителів Донбасу і Криму.

У Донецьку посередники, крім офіційного адмінзбору за паспорт (557 грн. за оформлення у 20-денний строк та 810 грн. – за сім днів) беруть доплату від 1,2 тис. до 3 тис. грн. У Криму розцінки вищі – від 3 тис. до 4 тис. грн.
За ці гроші охочих оформити біометрику доставляють на мікроавтобусі в один з пунктів оформлення на підконтрольній території Україні, а вже на місці проводять без черги на фотографування і зняття відбитків пальців.

Читайте також:
Кримчани масово оформляють українські закордонні паспорти для “безвізу” з ЄС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна