АТО: інтенсивність обстрілів знизилася

 

Впродовж минулої доби, 31 травня, інтенсивність ворожих збройних провокацій вздовж усієї лінії розмежування дещо знизилась. При цьому російсько-терористичні бандформування 35 разів застосовували зброю проти підрозділів ЗС України. Двічі – заборонені Мінськими угодами артилерійські системи. В результаті бойових дій минулої доби двоє бійців українського війська зазнали поранень, ідеться у зведенні прес-центру штабу АТО.

Приморський напрямок. 15 разів за добу противник відкривав вогонь по українських воїнах на цій ділянці фронту, значно активізувавшись із настанням сутінок. Із мінометів калібру 120 мм, 82 мм і стрілецької зброї бойовики обстрілювали опорні пункти ЗСУ під Красногорівкою. Поруч, у районі Мар’їнки, бандити також застосовували 82-мм міномети та гранатомети; там же вів вогонь ворожий снайпер. Неспокійно на тому напрямку було й поблизу Широкиного, Водяного, Павлополя, Березового та Чермалика, де НЗФ били традиційно з різнокаліберної стрілецької зброї та гранатометів різних модифікацій. Біля Водяного та Широкиного ворог також стріляв з БМП та 82-мм мінометів.

Донецький напрямок. У південному та східному передмістях Авдіївки противник бив по наших позиціях зі стрілецької зброї та гранатометів. Один з опорних пунктів сил АТО ворог ввечері досить інтенсивно обстрілював із мінометів, зокрема й калібру 120 мм.
По одному порушенню бойовиками умов незастосування зброї зафіксовано в районі Верхньоторецького, Зайцевого та Троїцького – там бандити застосовували піхотне озброєння.

Луганський напрямок. Тут минулої доби зафіксовано 8 фактів використання російсько-терористичними угрупованнями зброї. Зокрема, після 18:00 і до опівночі бандити обстрілювали з гранатометів та стрілецької зброї опорні пункти сил АТО в районі Кримського, Новозванівки та станції Донець. Біля Кримського також вела вогонь ворожа БМП.

Нагадаємо, 1 червня на Донбасі оголошено “режим тиші”.

Читайте також:
Сторони СЦКК домовилися про перемир’я на Донбасі в День захисту дітей

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна