“Воля” заблокувала російські соцмережі в окупованому Криму відповідно до указу Порошенка

 

У середу, 31 травня, компанія “Воля”, яка працює на території окупованого Криму під назвою “Телесистеми”, 31 травня заблокувала доступ до російських соцмереж відповідно до рішення РНБО України.

Як інформує “Новинарня“, про це пише “4-та влада” з посиланням на севастопольські ЗМІ.

Зазначається, що в Севастополі тисячі городян залишилися без доступу до російської електронної пошти Mail.ru, соціальних мереж “Вконтакте”, “Одноклассники”, відповідних бізнес-можливостей тощо.

При цьому користувачі “Яндексу“, “Вконтакте” та інших санкційних ресурсів бачать на моніторах оголошення з логотипом “Волі”: “Шановний абоненте! Доступ на цей ресурс заблоковано згідно Указу Президента України №133/2017…”

Воля

У коментарях на форумі місцеві жителі підтверджують, що відключення відбулося.

Для багатьох стало сюрпризом те, що український провайдер досі працював на окупованій території.

Воля111

У коментарі “4-й владі” джерела в Севастополі і “Сімферополі підтвердили факт відключення, але вказали на невелику частку аудиторії, яка користується інтернетом від “Волі”.

“Так, сьогодні з ранку. Але зараз у “Волі” все ж менше рази в півтора охоплення, ніж було до 2014 року. Хоча телебачення багато хто досі дивляться з “Волею”, – свідчать джерела.

Крім того, блокування підтвердили і в самій компанії “Воля”: “Указ Президента України є обов’язковим для виконання всіма провайдерами. Як законослухняна компанія, ми проводимо заходи по обмеженню доступу до веб-сайтів, перерахованих в Указі. Технічні роботи будуть завершені до 1 червня. Тобто з 01.06.2017 доступ до цих сайтів буде вже закритий”.

Як писала “Новинарня“, відповідно до рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28 квітня, президент Порошенко 15 травня підписав указ про додаткові санкції проти тисяч компаній та фізосіб. Відповідно до нього діє заборона інтернет-провайдерам надавати послуги з доступу користувачам мережі інтернет до російських соцмереж “Вконтакте”, “Одноклассники”, сервісів Mail.ru, “Яндекс” тощо.

Читайте також:
Після заборони россоцмереж аудиторія Facebook в Україні зросла на 1,5 мільйона

Молодь вийшла на пікет під АП, вимагаючи зняти бан “Вконтакте”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна