Сторони СЦКК домовилися про перемир’я на Донбасі в День захисту дітей

 

Українська і російська сторони Спільного центру з контролю і координації за дотриманням режиму припинення вогню домовилися про дотримання режиму тиші на Донбасі 1 червня, у Міжнародний день захисту дітей. Про це йдеться в повідомленні прес-центру штабу АТО.

“Українська сторона СЦКК підтверджує: 1 червня ЗСУ будуть дотримуватися режиму тиші”, – заявили в штабі.

“Українська сторона, беззастережно дотримуючись Мінських домовленостей, підтримує прагнення щодо додержання режиму тиші вздовж всієї лінії розмежування сторін в районі проведення АТО на Донбасі”, – йдеться в повідомленні.

У зв’язку з цим “31 травня керівництво Збройних сил України віддало розпорядження командирам усіх рівнів про заборону використання всіх видів озброєння і боєприпасів в період з 00.00 годин 01.06.2107 до 00.00 годин 02.06.2017”.

Водночас зазначається, що “в разі виникнення з боку противника загрози життю військовослужбовців, мирних жителів, а також спроб зміни лінії зіткнення, підрозділи ЗСУ будуть в будь-який момент готові застосувати зброю”.

У коментарі УНІАН речник штабу АТО майор Антон Миронович пояснив, що це була двостороння ініціатива обох сторін СЦКК про введення завтра режиму дня тиші”.

“Для нас, взагалі, будь-режим тиші, будь-яке перемир’я – це дуже важливо. Неважливо, чи це свято, або це будні. Якщо та сторона буде дотримуватися, ми всіма руками за те, щоб це відбулося. І в свою чергу зробимо все для того, щоб ми не застосовували зброю. Але знову ж, у заяві ви бачите, що якщо бойовики, вони будуть далі не провокувати, а власне загрожувати життю і здоров’ю, то ми будемо змушені (відповідати)”, – підкреслив Миронович.

Читайте також:
На “нормандській” зустрічі в Берліні Україна запропонувала
черговий “режим тиші”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна