Описки і штампи. МЗС Росії “привітало” Україну із 20-річчям Договору про дружбу

 

Міністерство закордонних справ Росії 31 травня видало спеціальну заяву, відзначивши, що цього дня виповнюється рівно 20 років (в оригіналі – “20 лег”) з моменту підписання Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Російською Федерацією та Україною.

Як відзначає “Новинарня“, повідомлення для ЗМІ на сайті МЗС РФ рясніє описками та пропагандистськими штампами.

Крім “лег” (“лет”), МЗС Росії допустило помилку щодо “гашей” (“нашей”)  договірно-правової бази. (Її каркасом став так званий “Великий договір”, “на основі якого були підписані десятки документів у всіх областях російсько-українського співробітництва”).

У своєрідному “привітанні” з 20-річчям підписання системоутворюючого документа двосторонніх взаємин МЗС Росії знову вдається до використання традиційного штампу про “державний переворот” у Києві 2014 року і звинувачує Україну в “недружніх кроках”.
При цьому дипломатичне відомство країни-агресора заявляє про потребу “відновлення повноцінних зв’язків”

 

Цитата: “На жаль, державний переворот у Києві у 2014 році призвів до того, що сьогодні наші взаємини далекі від духу і букви Договору 1997 року. Однак саме існування цього документа є запорукою наявності фундаменту для відродження двосторонніх відносин.

Незважаючи на відверто недружні кроки нинішньої київської влади, не втомлюємося повторювати, що російська сторона відкрита до конструктивного діалогу і до взаємовигідної співпраці. У нас немає сумнівів, що рано чи пізно ми прийдемо до необхідності відновлення повноцінних зв’язків між нашими країнами і народами”.

Читайте також:
“Воля” заблокувала російські соцмережі в окупованому Криму
відповідно до указу Порошенка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна