Нагороджено українських нацгвардійців, які перемогли на Кубку світу серед військових снайперів. ВІДЕО

 

У головному управлінні Національної гвардії України нагородили стрільців української команди, яка нещодавно перемогла в Будапешті на Кубку світу серед військових та поліцейських снайперів. Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на прес-службу НГУ.

Українська команда, до складу якої входили нацгвардійці, здобула перемогу в індивідуальних і групових перегонах у групі військових, а команда Угорщини – в групі поліції.

У змаганнях взяли участь 66 команд із 18 країн. Від України було дві команди – Нацгвардії і ветеранів підрозділу “Альфа”. Представники НГУ виступили в номінації Military.

Більшість вправ виконували в нестандартних положеннях у різних обставинах. Снайпери вправлялися в стрільбі сидячи, стоячи, з техніки (танк, БТР, вантажівка), а також із багатоповерхівок, адже 70 відсотків пострілів під час війни відбуваються якраз в нестандартних положеннях. До програми входили також нічні стрільби. Протягом турніру кожен учасник виконав близько 30 вправ.

“Те, що українців визнано найкращими снайперами серед колег з різних куточків світу – вияв неабиякої підготовки українських військових й мотивація на розвиток, адже в лавах гвардійців є на кого рівнятися”, – наголошує прес-служба НГУ.

Як зазначив командувач гвардії генерал-лейтенант Юрій Аллеров, звертаючись до нацгвардійців на церемонії 30 травня, “ви сьогодні найкращі не лише в Україні, а й у світі”

Громадські організації вшанували переможців цінними подарунками.

Читайте також:
Волонтер: “дякуючи” МО і ГШ снайпінг у Збройних силах мертвий

Перші змагання снайперів різних родів військ ЗСУ й НГУ:
несподіваний переможець – Майкл Щур

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.