Призов офіцерів запасу: жінок залучатимуть нарівні з чоловіками, – ГШ

 

Під час призову офіцерів запасу із числа випускників військових кафедр громадяни чоловічої та жіночої статі залучатимуться до служби на рівних умовах.
Про це 30 травня повідомив на брифінгу начальник головного управління персоналу — заступник начальника Генерального штабу ЗС України генерал-лейтенант Артур Артеменко.

“Всі — чоловіки й жінки — будуть призиватися на рівних умовах. Хочу зазначити, що жінки довели свою спроможність виконувати завдання, в тому числі в районах проведення АТО, не гірше за чоловіків. Ми пишаємося такими жінками. Тож жінки будуть також залучатися до служби визначеним порядком”, — цитує Артеменка управління зв’язків з громадськістю ЗСУ.

За даними Головного управління персоналу ГШ ЗСУ, станом на кінець травня 2017 року у Збройних силах України проходять службу понад 23 тисячі військовослужбовців-жінок, у тому числі 3,2 тисячі жінок-офіцерів.

Читайте також:
Міноборони оприлюднило статистику жінок в ЗСУ та учасниць бойових дій. ІНФОГРАФІКА

“Марш невидимого батальйону”:
Генштаб скасував наказ про відмову приймати жінок на контракт ЗСУ. ФОТО

Не сексизм, а патріотизм. Історія дівчини-курсантки з нашумілого фото

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна