Огорожу для стіни на кордоні Литви й РФ прагнули продати російські фірми

 

На наступний тиждень намічено початок будівництва муру на кордоні Литви з Росією.

Як повідомляє портал Delfi, захисне огородження на ділянці протяжністю 46,6 км уздовж державного кордону Литви з Калінінградською областю РФ, коштуватиме понад 1,3 млн. євро. Його зведе компанія Gintreja.
Згідно з угодою, підрядник має найближчим часом приступити до будівництва.

Роботи мають бути завершені до 20 грудня 2017 року. При цьому паркан буде зводитися не на всій протяжності держкордону з Росією, а в тих місцях, де межа проходить по суші.

На відрізках вздовж кордону з Калінінградською областю РФ спорудять металевий сегментний паркан приблизно двометрової висоти з додатковим обладнанням. Він буде зведений на ділянках від точки потрійного перетину держкордонів Литви, Польщі і Росії в районі Віштитіса (Виштинця) та відрізками буде продовжений у Шакяйському і Вилкавишкському районах Литви до річки Німан.

На всій протяжності 109-кілометрового кордону вздовж Німану литовська прикордонна служба вже обладнала технічні системи спостереження за кордоном.

“Якщо виробник не підведе і в термін, як встановлено у договорі, віддасть вироби, ми почнемо в понеділок. Підготовчі роботи вже ведуться”, – сказав BNS директор Gintreja Гінтарас Брокявичюс.

За його словами, підприємство отримало кілька пропозицій купити огорожу… у російських виробників, проте вони обрали литовського виробника.

Кошти на обладнання огорожі виділені з держбюджету Литви.

Також планується до 2020 року звести паркан на кордоні Литви з Білоруссю.

За словами правоохоронців ЛР, ці огорожі зводяться задля приборкання контрабанди та захисту від нелегальної міграції.

Читайте також:
Литва почала тренувати відбиття диверсії “зелених чоловічків”
із сусідньої держави

У Латвії розповіли деталі спорудження 3-метрового паркану на кордоні з РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна