Аграмунт порушив домовленість про відставку з посади президента ПАРЄ

 

Президент Парламентської асамблеї Ради Європи Педро Аграмунт не подав у відставку з посади президента ПАРЄ, попри попередню домовленість з політичними групами Асамблеї.

Аграмунт був присутній на засіданні бюро ПАРЄ в Празі ввечері 29 травня та пішов звідти, щойно було ухвалене рішення про призначення слідчих для розслідування корупції в ПАРЄ, пише “Європейська правда”.
При цьому він написав твіт про те, що “радий їх призначенню”.

Один з учасників засідання бюро ПАРЄ, голова української делегації в ПАРЄ Володимир Ар’єв повідомив “Європейській правді”, що в понеділок ввечері “Бюро знову проголосувало за недовіру Аграмунту”.

Ар’єв наголосив, що українська делегація буде наполягати на відставці президента Асамблеї.

“З боку української делегації не буде жодного толерування спроб Аграмунта зробити вигляд, що нічого не сталося, і продовжувати намагатися очолювати заходи ПАРЄ. Довіри до нього немає. В п’ятницю в Парижі Регламентний комітет розглядатиме внесення змін до процедур ПАРЄ, які стосуються імпічменту і наслідків висловлення недовіри обраним посадовцям Асамблеї”, – пояснив депутат.

Як відомо, скандал із вимогами про відставку президента ПАРЄ почався після його поїздки до Сирії у складі делегації російської Держдуми, на яких у ПАРЄ накладено санкції.

Читайте також:
Аграмунт не написав заяву про відставку,
але Бюро ПАРЄ висловило йому недовіру

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна