Росія грубо втрутилася у внутрішні справи Чорногорії у протидії вступу до НАТО, – МЗС

 

Російська Федерація відверто втрутилася у внутрішні справи Чорногорії, намагаючись перешкодити її наміру вступити до НАТО.
Про це заявив міністр закордонних справ Республіки Чорногорія Срджан Дарманович, повідомляє RTCG.

“Росія відкрито втручалася в наші внутрішньополітичні питання, на що ми, звичайно, дивилися без схвалення. Росія в останні два-три роки проводить політику сфер інтересу і виступає проти розширення НАТО. Ми вирішили, що свої основні цілі ми будемо визначати самі, і були здивовані тим, наскільки сильно Росія втрутилася, та, звичайно, ми захищалися”, – сказав Дарманович.

Міністр звинуватив Росію у тому, що її розвідувальні служби відкрито підтримали опозицію Чорногорії, яка виступала проти членства країни в НАТО.

“Наше членство в НАТО не спрямоване проти будь-кого, в тому числі Росії. Але, звичайно, ми не можемо погодитися з тим, що хтось вирішує, де нам бути. У нас є економічні відносини з Росією, яка не є нашим головним економічним партнером, входить у першу десятку. У нас були і є багато туристів з Росії, а російські інвестиції в нашу економіку виявилися неефективними”, – заявив глава чорногорського зовнішньополітичного відомства.

Як відомо, Чорногорія офіційно стане членом Північноатлантичного альянсу з 5 червня 2017 року.

Читайте також:
Парламент Чорногорії ратифікував вступ країни до НАТО

У Чорногорії “рашисти” готують референдум за кримським сценарієм, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна