Практичні заняття: “Інфоспротив” пояснив, чому бойовики частіше застосовують РЗСВ та артилерію

 

Дії російсько-терористичних військ у зоні АТО носять дедалі більш провокаційний характер, окупанти все більш грубо і демонстративно порушують Мінські домовленості. Так, противник частіше використовує ствольну артилерію і ракетні системи залпового вогню (РСЗВ). Як передає “Новинарня“, про це йдеться в оперативному зведенні групи “Інформаційний спротив” від 29 травня.

“Відзначаються випадки тривалого ведення вогню з артилерійських систем і мінометів з одних і тих самих позицій позицій (тобто, не зустрічаючи відповідного вогню від ЗСУ, окупанти після вчинення вогневих нальотів не обтяжують себе зміною вогневих позицій або здійснюють маневр на мінімальну відстань)”, – ідеться в повідомленні “ІС”.

Крім того, противник активно насичує свій передній край БПЛА тактичного радіусу дії (в основному використовуючи адаптовані цивільні квадрокоптери).

“Протягом минулих вихідних не менше трьох разів відзначалися спроби бойовиків у ході вогневих нальотів та обстрілу коригувати мінометний вогонь за допомогою БПЛА. Ще двічі окупанти вели з їх допомогою розвідку тактичного тилу сил АТО”, – передає “ІС”.

Розвідники інформують, що російське командування “1-го армійського корпусу ДНР” організувало на передньому краї “практичні заняття” для представників цілого ряду військових спеціальностей, які пройшли навчання в навчальних центрах на Донбасі і в Ростовській області РФ, а також підрозділів ЗС Росії, які прибувають в ОРДЛО.

“Це позначається на характері обстрілів і прийомах ведення вогню, торкаючись, в першу чергу, коректувальників, снайперів, розрахунків артилерійських систем і кулеметників”, – сказано у зведенні.

“У районі Донецька за недобудованою ділянкою Кільцевої дороги (східніше), між Пісками і Лозовим (ближче до Лозового), окупанти обладнують відразу кілька артилерійських позицій. Роботи ведуться не надто активно і фрагментарно. У той же час, мінометно-артилерійські підрозділи противника стали регулярно переміщатися в лісопаркову зону на захід від вулиці Дальньої (з боку проспекту Шведова) для коротких вогневих нальотів по позиціях українських військ в районі Невельського і Пісок”, – зазначають також в “ІС”.

Читайте також:
Наслідки обстрілу Красногорівки “градами”:
8 поранених, розбиті школа і лікарня. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна