Наслідки обстрілу Красногорівки “градами”: 8 поранених, розбиті школа і лікарня. ВІДЕО

 

Черговий обстріл проросійськими бойовиками життєво важливих об’єктів міста Красногорівка Донецької області свідчить про грубе порушення Мінських домовленостей, свідоме планування та здійснення терористичних актів проти мирного населення. Про це йдеться в заяві української сторони Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК).

СЦКК на ФБ-сторінці прес-центру АТО повідомляє, що в неділю, 28 травня, протягом майже трьох годин – із 06.35 і до 9.00 – бойовики обстрілювали житловий сектор Красногорівки, застосувавши заборонену Мінськими домовленостями зброю великого калібру.

“Боєприпаси ворога влучили у відділення неврології та швидкої допомоги Красногорівської районної лікарні, пробили дах місцевої школи №2 по вулиці Нахімова, є загоряння будівлі, пошкодили житлові будинки по вулицях Маяковського, Бєлінського та Грушевського. Троє жінок отримали легкі поранення”, – сказано в повідомленні.

Згодом прес-центр АТО додав нову інформацію: “Як повідомила спостережна група української сторони СЦКК, під час обстрілу населеного пункту Красногорівка ворог застосував реактиву систему залпового вогню. На місці події спеціалісти виявили рештки більше десятка реактивних снарядів. Встановлено нанесення суттєвої шкоди інфраструктурі населеного пункту. Пошкоджено автомобіль швидкої допомоги, три приватні транспортні засоби”.

“Обстріл бойовики НЗФ вели орієнтовно з околиць тимчасово окупованого Донецька”, – йдеться у повідомленні штабу АТО.

Зазначається, що ворог застосував РСЗВ “Град”, танк, артилерійські системи калібру 152 та 122 мм, міномети, озброєння БМП.

“Вісім місцевих мешканців Красногорівки отримали поранення та травми”, – сказано в повідомленні.

Голова ДонВЦА Павло Жебрівський уточнив: “…На 50% зруйновано лікарню, розбито дві карети швидкої допомоги і лікарняний автомобіль “Нива”. Через пошкодження водоводу більша частина міста залишилась без води. Пошкоджено також міську каналізацію. Різних ступенів ушкодження, від прямих попадань снарядів, зазнали будинки на 10 вулицях. У приватному секторі близько 30 пошкоджень”.

 

Українська сторона СЦКК нагадала, що три дні тому проросійські бойовики також обстріляли у Красногорівці лікарню, аграрний технікум та житлові квартали.

“В лікарні тільки встигли вставили вибиті стекла та відновили роботу по наданню медичної допомоги населенню, як трапився новий вогневий наліт”, – констатує СЦКК.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна