Мер Дніпра призначив главою муніципальної поліції “беркутівця” з Майдану. ВІДЕО

 

Мер Дніпра Борис Філатов призначив головою муніципальної поліції колишнього співробітника “Беркута”, про що сам написав у “Фейсбук”.

“Я беру на роботу в міськвиконком командира дніпропетровського “Беркута” часів Майдану – Андрія Ткаченка. Тепер він, а не правосек і доброволець Кирило Харахулах, буде командувати муніціпалами. Ми живемо у складний час. Який потребує професіоналів”, – заявив Філатов.

Міський голова підкреслив, що не має наміру виправдовуватися за своє рішення та вважає Ткаченка професіоналом.

За словами Філатова, колишній співробітник “Беркута” “зупинив непоправне, коли з Консерваторії снайпер почав стріляти в дніпровських “беркутів” і поранив шістьох осіб”, а в 2014 році в якості командира полку ППС організував у Дніпрі ефективну систему безпеки від терактів.

“Це “realpolitik”, господа хороші, і вона буде складніша за кришталеві ілюзії та шмарклі у “Фейсбуці”. А ще я хочу навести в моєму рідному місті порядок. І я його наведу. Навіть якщо з Тернополя й Торонто мене проклянуть”, – написав Філатов.

Свій допис він назвав “зради пост” і передбачив негативний розголос, так само, коли він минулого року призначив своєю заступницею з соціальних питань керівника міської організації “Опозиційного блоку” Світлану Єпіфанцеву.

Читайте також:
Філатов бере заступником мера Дніпропетровська “зухвалу регіоналку в трусах”

Як відомо, Андрій Ткаченко – колишній командир БМОП “Беркут” ГУМВС у Дніпропетровській області, бійці якого брали участь у придушенні акцій протесту на Майдані в Києві взимку 2013-2014 років. Зокрема, він сам причетний до побиття студентів у ніч на 1 грудня 2013-го:

У квітні 2016 року стало відомо, що він пройшов люстраційну перевірку.

ОНОВЛЕНО. Як пише волонтер Роман Сініцин, ця “людина керувала підрозділом, який регулярно стояв на Груші (вул. Грушевського), якому видавалося помпові “форти” і гранати та який був присутній як мінімум 18 лютого (“мирний наступ”, перші десятки загиблих)”.

Відео січня 2014 року – Ткаченко про побиття “беркутівцями” майданівців:

Раніше, 10 травня, Філатов виступив проти співпраці поліції в Дніпрі з “Опоблоком” та пригрозив створенням місцевих парамілітарних підрозділів на кшталт німецького фрайкору.

“До речі, дуже цікаво, що тепер будуть говорити місцеві риги і путіноїди, які на кожному кутку лякали обивателя “приватною армією Філатова, набраною з праворадикалів і націоналістів “, – написав мер Дніпра після оголошення про призначення Ткаченка.

Читайте також:
У Дружківці відсторонили від муніципальної поліції екс-поплічника “ДНР”

Колишні “беркути” залишились у Нацполіції в тих самих підрозділах,
лише ППОП замість ПМОП, – журналіст

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна