Бригади ЗС менших країн НАТО переходять під командування німецьких дивізій

 

Олег Базар
журналіст, головний редактор LB.ua

(FB)

Цього тижня румунська 81-ша механізована бригада перейшла під оперативне командування дивізії швидкого реагування (Division Schnelle Kräfte) Бундесверу, у складі якої з 2014 року уже діє голландська 11-та аеромобільна бригада. А чеська 4-та бригада швидкого реагування аналогічно перейде під командування німецької 10-ї Panzerdivision, яка має статус сил стабілізації і спеціалізується на конфліктах низької інтенсивності.

У планах – аналогічна інтеграція з підрозділами армій скандинавських країн.

Формально усе вібувається в рамках концепції співпраці країн НАТО, згідно з якою невеликі держави можуть інтегрувати свої військові підрозділи в організаційну структуру армій більш потужних союзників.

Однак в умовах, коли з Вашингтона регулярно звучать заяви, які ставлять під сумнів ефективність НАТО та надійність гарантій Альянсу своїм членам, Німеччина, схоже, намагається розбудовувати власний військовий міні-союз із лояльними сусідами.

Читайте також:
У Румунії відбудуться найбільші навчання НАТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна