Луценко відміряв собі в прокуратурі ще півроку

 

Генеральний прокурор Юрій Луценко планує залишатися на посаді ще півроку або менше року. Таку заяву він зробив в ефірі програми “Право на владу” на каналі “1+1” ввечері 25 травня.

У відповідь на запитання, чи планує він бути президентом або прем’єр-міністром України, Луценко відповів: “Я бачу себе генеральним прокурором України”.

При цьому посадовець зазначив, що хоче “бути ефективним і результативним генеральним прокурором”.

Глава ГПУ пояснив, що відчуває величезну відповідальність від першого дня роботи на цій посаді, адже “все життя боровся за справедливість”. Він пообіцяв відійти вбік і відкрити шлях молодим фахівцям, коли відчує свою місію виконаною.

“Я не збираюся тут затримуватися. Але я ще не все зробив”, – пояснив генпрокурор.

Юрій Луценко сказав, що планує піти з посади через півроку, а максимум, на який може затриматися – це до квітня наступного року. “Я більше не витримаю”, – зізнався він.

Водночас керівник прокуратури не пояснив, яким бачить своє подальше майбутнє. “Ким я буду потім, я навіть не думаю. Мені нема коли думати про дурниці”, – наголосив Луценко.

Також він заявив, що виступає проти створення Спеціального антикорупційного суду.

“Необхідно припинити розмови про створення якогось окремого антикорупційного суду. Бо це роки і роки. Треба просто прийняти законопроект, і він вже знаходиться у парламенті з учорашнього дня, про створення усередині існуючого кримінального суду палати по справам корупції категорії А”, – сказав Луценко.

На думку генпрокурора, це буде зробити легше, оскільки така палата буде створюватися на основі існуючої матеріальної бази.

“Такий суд можна створити за півроку. Підкреслюю: з нових суддів, обраних через тестом під контролем серйозних громадських організацій”, – зауважив Луценко.

Читайте також:
147 актів щодо 228 осіб. Луценко відзвітував про притягнення до суду за злочини на Майдані

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна