Завод ім. Малишева відновив 50 танків “Булат” для ЗСУ після боїв на сході

 

Держпідприємство “Завод ім. Малишева”, що входить до складу ДК “Укроборонпром”, відновило 50 одиниць танків “Булат” та передало їх Збройним силам України. Про це повідомляє прес-служба концерну.

“Машини брали участь в бойових діях на сході України. На черзі ще 14 танків, що будуть відновлені та модернізовані для українських вояків”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що бронемашини свого часу пройшли найгарячіші точки військових дій, захищали Луганський аеропорт та стримували наступ незаконних збройних формувань на Маріупольському напрямку.

Загалом за три роки “Булати” проявили та зарекомендували себе на полі бою як якісна та безпечна техніка.

Нині на заводі ім. Малишева починають регламентний ремонт та модернізацію партії танків Т-84. Цей танк є попередником новітніх “Оплотів”.

На заводі також виконується експортний контракт на виробництво “Оплотів”. Харків’яни готові розпочати їх виробництво і для української армії в разі отримання відповідного замовлення.

Читайте також:
Підсумки Strong Europe Tank Challenge: українські танкісти на Т-64БВ
посіли 5-те місце. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна