Україна готується припинити залізничне сполучення з РФ, – росЗМІ

 

Україна готується до повної заборони на залізничне сполучення з Росією. Про це з посиланням на власні джерела пише російське видання “Коммерсант”.

За інформацією видання, заборону на пасажирські перевезення введуть з 1 липня 2017 року. Це рішення буде обумовлено тим, що російська залізниця продовжує відправляти поїзди в підконтрольні сепаратистам райони Донецької та Луганської областей.

Український експерт у сфері транспорту та інфраструктури Олександр Кава розповів виданню, що зараз пасажиропотік з Росією вже скоротився більш ніж на 60 відсотків, але все одно становить майже 2 мільйони осіб на рік.

В ПАТ “Укрзалізниця” заявили, що “ніякого рішення з цього приводу на даний момент не прийнято”.

Водночас до заборони на пасажирські перевезення, за даними “Коммерсанта”, вже готується білоруська авіакомпанія “Белавіа”, яка веде переговори про збільшення рейсів з Москви до Києва через Мінськ.

Нагадаємо, з 25 жовтня 2015 року припинено авіасполучення між Україною і РФ.

Як повідомляла “Новинарня” цього тижня, Укрзалізниця заборонила перевезення і транзит російських вагонів.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна