У контракті на зв’язок ЗСУ інтереси ізраїльтян лобіює адвокат Сєви Могилевича, – Чорновол

 

Величезний держконтракт на забезпечення військового зв’язку в Україні намагається отримати людина із сумнівною репутацією. Як передає “Цензор”, 24 травня на засіданні Комітету ВР з нацбезпеки про це заявила народна депутатка від “Народного фронту” Тетяна Чорновол.

За її словами, агентом ізраїльської компанії “Ельбіт”, яка претендує на контракт із МОУ зі зв’язку, є Вадим Авербух. Він відомий як особистий адвокат “кримінального авторитета світового рівня, світила збройної мафії” Семена Могилевича, відчить Чорновол.

“Не зрозуміло, як так сталося, що поважна ізраїльська всесвітньовідома компанія “Ельбіт” поклалася на агентські послуги такої сумнівної особи. Пояснення, тут очевидно таке: Вадим Авербух, він же Гордон Зеєв був засновником відомої компанії Eural TG, яка кілька років, ще при Кучмі, постачала в Україну туркменський газ і угоду з якою підписував особисто Юрій Бойко як керівник “Нафтогазу”. А потім все це при Ющенку трансформувалося у відоме “Росукренерго” Фірташа-“Газпрому”, яке пограбувало Україну на мільярди доларів. Бенефіціаром офшору засновника “Росукренерго” в той час також значився Гордон Зеєв (Вадим Авербух)”, – пише Чорновол у “Фейсбуці”

Вона повідомила, що раніше фаворитом боротьби за отримання великого контракту на забезпечення зв’язком військових в Україні була турецька компанія “Асельсан”. Як наслідок, в ізраїльтян відпало бажання боротися за контракт, опускати ціну. “Ельбіт” зупинився на ціні, що на 25-30% була вищою за турецьку.

“Авербух, запропонував “Ельбіту” свої агентські послуги під тим соусом, що у нього в Україні все схоплено і він зможе підписати контракт із ЗСУ на умовах, вигідних ізраїльській компанії”, – зазначає депутатка.

“Плюс Авербух аргументував, що у нього схоплено інформаційний простір в Україні. І справді, сюжети, що дискредитують турецького постачальника вже заполонили “Інтер”, – пише Чорновол і додає: – Однак із часів “Росукренерго” ситуація в Україні змінилася. Тому даремно поважна ізраїльська компанія “Ельбіт” себе дискредитувала, довірившись такій сумнівній особі, за якою тягнеться шлейф зв’язків зі збройним бароном Могилевичем, з клієнтом американського ФБР – Фірташем, а також з російським ФСБ”.

Читайте також:
Зв’язок у ЗСУ: цифровий прорив за два роки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна