Справа “податкових майданчиків”: Печерський суд відпускає затриманих податківців під заставу

 

Печерський районний суд Києва продовжує випускати під застав колишніх податківців, затриманих у рамках масштабної операції військової прокуратури й поліції в різних областях 24 травня і доставлених гелікоптерами до Києва. Зокрема, в ніч на 25 травня суддя Катерина Москаленко обрала колишньому начальнику Дарницької податкової інспекції в Києві Юрію Кравченку запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 1 млн. гривень, передає канал “112 Україна“.

Так само заставу в розмірі 1 млн. грн. визначено колишньому начальнику податкової у Святошинському районі Києва Юрію Мостіпану.

Водночас екс-начальнику Державної податкової інспекції у Подільському районі столиці Олексію Ярошенку обрано запобіжний захід – особисте зобов’язання. На період слідства на нього також накладені процесуальні зобов’язання.

Раніше ввечері 24 травня Печерський райсуд обрав запобіжний захід колишньому голові податкової в Полтавській області Володимиру Задорожному. Як інформує канал “24″, суд постановив одягнути на Задорожного електронний браслет із можливістю внесення застави у розмірі 12 мільйонів гривень.

Першим, як писала “Новинарня“, під заставу 15 млн. суд випустив екс-голову Луганської обласної податкової Олександра Антіпова – при тому, що в нього знайшли готівку в сумі 3,8 млн. доларів.

Як повідомляє Liga.net з посиланням на власні джерела, Антіпова суд нібито не заарештував через його похилий вік, а Задорожного – через проблеми зі здоров’ям.

Прокуратура подала апеляційні скарги на рішення Печерського райсуду щодо звільнення з-під варти Олександра Антіпова та Володимира Задорожного.
Апеляції було подано одразу після відповідних рішень суду першої інстанції – у середу пізно ввечері, повідомляє прес-служба ГПУ.
В апеляції правоохоронці розраховують домогтися застави в 200 мільйонів гривень.

Як відомо, Антіпов підозрюється у перевищені службових повноважень, в участі та організації фінансових схем із розкрадання державних коштів у великих розмірах та в участі у злочинній організації.

Нагадаємо, в середу більше 1700 співробітників Нацполіції і близько 500 військових прокурорів провели 454 обшуки на території 15 областей у справі про т.зв. “податкові площадки” часів Міністерства зборів і доходів 2011-2014 років. Ідеться про ухиляння від сплати податків у розмірі 97 млрд. гривень. Одночасно було затримано 23 колишніх керівників обласних і районних податкових.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна