НАТО приєднується до коаліції проти ІДІЛ, – Столтенберг

 

Північноатлантичний альянс в четвер, 25 травня, гарантовано приєднається до коаліції проти “Ісламської держави”. Про це заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг на брифінгу в Брюсселі, повідомляє “Європейська правда”.

“Сьогодні ми погодимо участь НАТО в коаліції проти ІДІЛ. Однак це не означає пряму військову участь Альянсу у бойових діях”, – сказав він.

Як зазначає “ЄП”, генеральний секретар ніколи не робить заяви про майбутні рішення НАТО до їх схвалення робочими органами Альянсу.

У Брюсселі 25 травня відбувається саміт глав держав НАТО за участі президента США Дональда Трампа.
Частина учасників НАТО виступають проти прямого долучення Альянсу до бойових дій проти ІДІЛ. Водночас Столтенберг розраховує, що НАТО візьме практичну участь у підтримці бойових дій з армією союзників. Серед практичних дій, які можуть бути вжиті в рамках участі Альянсу в коаліції, він назвав використання розвідувальної авіації (літаків типу AWACS), дозаправку бомбардувальників у повітрі літаками-заправниками НАТО, а також роботу нового антитерористичного розвідувального підрозділу, який створюється в штаб-квартирі Альянсу.

Столтенберг зазначив, що всі 28 країн-членів НАТО вже зараз є учасниками глобальної коаліції проти “Ісламської держави”, отже, приєднання Альянсу не означатиме входження до коаліції нових держав-членів.

Читайте також:
Генсек НАТО: Ми не оголошували про припинення політичної співпраці з РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна