Розвідка Пентагону: немасштабні бойові дії на Донбасі продовжаться і наступного року

 

Військова розвідка США прогнозує, що Мінські угоди залишатимуться невиконаними протягом наступного року і немасштабні бойові дії вздовж лінії зіткнення на Донбасі продовжаться з одночасною можливістю ескалації насильства з боку РФ.
На цьому наголосив у доповіді перед комітетом Сенату США з питань збройних сил директор Агентства військової розвідки Пентагону генерал-лейтенант Вінсент Стюарт, передає “Укрінформ”.

“Конфлікт на сході України між підтримуваними Росією сепаратистами і українським урядом, очевидно, збережеться протягом наступного року, в той час, як надії повної імплементації Мінських угод затьмарюються”, – заявив керівник розвідки Пентагону на слуханнях у вівторок, 23 травня.

Він зауважив, що Росія “навряд чи відмовиться від дестабілізуючих дій на Донбасі”.

Водночас Україна, очевидно, також не виконуватиме політичні елементи Мінської угоди, поки Росія не виконає свої зобов’язання щодо встановленням безпеки.

“Насильство вздовж лінії зіткнення, ймовірно, залишатиметься обмеженим до рівня невеликих боїв, хоча Росія зберігає готовність до ескалації конфлікту”, – зауважив Стюарт.

При цьому він звернув увагу на вкладення Росією ресурсів у модернізацію військового потенціалу.

Читайте також:
США значно урізають допомогу Україні в 2018 році

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна