Масові затримання 24 травня: серед “прийнятих” – смотрящий за бізнесом Курченка генерал Денисюк

 

Поліція і прокуратура затримали “смотрящего” за бізнесом олігарха-втікача Сергія Курченка Станіслава Денисюка, який у часи президента Януковича очолював харківську обласну податкову.
Про це на брифінгу 24 травня розповів військовий прокурор Анатолій Матіос.

“У цей момент частина людей, яких затримали у Києві, відправлені до Печерського суду для розгляду клопотань про арешт. Частині вручають підозри, частину доставляють зараз з Дніпропетровська, Харкова, Одеси”, – сказав він.

“Ці люди не є при владі, але… скажу таке – зараз гелікоптер привезе [до Києва для обрання запобіжного заходу] діючого начальника служби безпеки, того смотрящего за всім бізнесом Курченка, генерал-лейтенанта Денисюка”, – заявив Матіос.

Як повідомлялося, 24 травня правоохоронці затримали 23 посадовців Міндоходів часів Януковича під час одночасних 450 обшуків у 15 областях.

Як відомо, Станіслав Денисюк очолював податкову адміністрацію Харківщини протягом п’яти років, до кінця 2011-го.
За словами Матіоса, затриманий також його заступник і наступник Андрій Роздайбіда.

Читайте також:
Аваков: слідство зібрало докази існування за часів Януковича
масштабної схеми ухиляння від сплати податків

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна