Трамп у Єрусалимі заявив, що Ізраїль та Палестина готові до миру, й вилетів до Італії

 

Президент США Дональд Трамп висловив упевненість, що Ізраїль та Палестина готові досягти миру.

Таку заяву Трамп зробив перед завершенням свого дводенного перебування в Ізраїлі 22-23 травня.

Виступаючи в музеї Ізраїлю, де відбувалася заключна церемонія візиту, глава Білого дому зазначив, що вранці провів зустріч із лідером Палестини Махмудом Аббасом, і за її результатами зробив висновок, що “палестинці готові досягти миру”.

“В результаті зустрічі з моїм дуже хорошим другом Біньяміном, я можу сказати також, що він прагне до миру, хоче миру”, – наголосив Трамп, маючи на увазі прем’єр-міністра Ізраїлю Беньяміна Нетаньягу.

Водночас Трамп визнав, що досягти миру в цьому питанні буде складно, адже  обидві сторони будуть стикатися з жорсткими рішеннями.

Нетаньягу в своєму виступі відзначив незмінність дружніх партнерських угод зі Сполученими Штатами. Він подякував Трампу за підтримку і висловив переконання, що за час його каденції взаємини між двома країнами будуть якнайкращими. Прем’єр Ізраїлю також наголосив, що сподівається на ефективну спільну боротьбу з тероризмом.

Трамп підтримав необхідність спільної боротьби проти тероризму й у цьому контексті згадав про теракт у Манчестері, жертвами якого стало не менше 20 молодих людей.

Прилетівши в Ізраїль після візиту до Саудівської Аравії, президент США запевнив, що багато країн регіону – ісламських країн – “втомилися від воєн і терору й хочуть змін”.

За його словами, в арабському світі поділяють тривогу Ізраїлю і США з приводу ядерних амбіцій Ірану. “Ми готові підтримати будь-яку країну, яка приєднається до боротьби з терором і буде готова зупинити кровопролиття”, – заявив Дональд Трамп.

Президент США розповів, що дуже схвильований відвіданням святих місць у Єрусалимі та меморіалу жертвам Голокосту “Яд ва-Шем”.
“Моя адміністрація завжди буде з Ізраїлем”, – запевнив Трамп.

Далі він уперше на посаді президента США вирушив у Європу – до Італії.

Як повідомляє Reuters, у Трампа запланована зустріч із Папою Римським у Ватикані та переговори з лідерами Італії.

Менш ніж через 24 години з початку візиту в Рим американський лідер вирушить звідти до Брюсселя, де зустрінеться з лідерами Європейського Союзу та керівництвом НАТО.

У четвер, 25 травня, Трамп повернеться в Італію – на Сицилію, для участі у саміті лідерів країни “Великої сімки”.

Читайте також:

Історичний візит Трампа: покращені відносини з Саудівською Аравією й контракти на 350 млрд. доларів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна