Доба АТО: четверо поранених, удар “Граду” та інформаційна атака бойовиків

 

Ситуація у зоні проведення АТО залишається складною, з ознаками ескалації. Підрозділи російсько-терористичних військ продовжують обстрілювати підрозділи ЗС України вздовж усієї лінії розмежування. Минулої доби, 22 травня, зафіксовано 59 обстрілів з боку бойовиків.
Четверо українських воїнів зазнали поранень, повідомляє прес-центр штабу АТО.

Приморський напрямок. Незаконні збройні формування 29 разів застосовували зброю проти українських воїнів. Зокрема, вчора ввечері противник випустив майже три десятки 120-мм мін по наших позиціях поблизу Павлополя. Біля Красногорівки ворог бив з мінометів калібру 82 мм. Під ворожий вогонь зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів та гранатометів різних модифікацій потрапили укріплення сил АТО поблизу Широкиного, Тарамчука та північніше – біля Мар’їнки.

Донецький напрямок. Тут вночі становище було найнапруженішим. 21 раз впродовж минулої доби незаконні збройні формування порушували тишу на цій ділянці фронту. А ввечері позиції ЗС України в районі Опитного були обстріляні з РСЗВ “Град”. Попередньо зафіксовані наслідки прильоту 15 реактивних снарядів від цієї артилерійської системи.

Також прес-центр штабу АТО заявляє: “Аби прикрити факт ганебного нехтування Мінськими угодами, ворог заходився прикривати свої дії інформаційною завісою в мережі інтернет. Зокрема, ворожі ЗМІ повідомили про те, що сили АТО застосували РСЗВ, артилерію і танки по населених пунктах поблизу Донецька з метою дискредитації підрозділів ЗС України”.

Окрім того, ситуація залишається складною й у південному та східному передмістях Авдіївки, де бандити вночі інтенсивно обстрілювали укріплення ЗС України з мінометів калібру 120 та 82 мм, а також стрілецької зброї та гранатометів. Зі 120-мм мінометів незаконні збройні формування вели вогонь і неподалік Невельського. З озброєння БМП били по наших опорних пунктах біля Зайцевого.

Луганський напрямок. На цій ділянці фронту впродовж минулої доби зафіксовано 9 фактів використання бойовиками зброї. Зокрема, ввечері в бік українських позицій біля Малинового противник відкривав вогонь з автоматичних станкових гранатометів. А в районі Валуйського, Станиці Луганської та Донця – зі стрілецької зброї.

“Збройні сили України чітко дотримуються режиму припинення вогню та завжди готові надати адекватну відповідь не порушуючи Мінських угод”, – заявляють у штабі АТО.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна