В ЄС опубліковано закон про безвіз для України. Він запрацює з 12 червня

 

В Офіційному журналі Європейського Союзу в понеділок, 22 травня, оприлюднено законодавчий акт, згідно з яким для громадян України з 11 червня запроваджується безвізовий режим.

Згідно з документом, Україна видалена зі списку країн, чиї громадяни зобов’язані мати візу для перетину кордону, та внесена до списку тих країн, на чиїх громадян ця вимога не поширюється.

Рішення про введення безвізового режиму між ЄС та Україною набуде чинності через 20 днів після оприлюднення, тобто в ніч з 11 на 12 червня.

ОНОВЛЕНО. Заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль уточнила, що безвізовий режим для короткотермінового перебування в країнах Шенгенської зони терміном до 90 днів повноцінно запрацює після опівночі 12 червня.
“Рішення опубліковано. Набрання чинності 11 червня 2017 року. Безвіз – о 00:01 12 червня 2017”, – написала Зеркаль у “Фейсбуці”.

Як відомо, 12 червня в РФ відзначається державне свято – День Росії.

Як повідомляла “Новинарня“, 17 травня в Європейському парламенті відбулася урочиста церемонія підписання акту, яким для громадян України запроваджено безвізовий режим з ЄС.
Європарламент проголосував за відповідне рішення 6 квітня.

Читайте також:
Безвіз із ЄС дозволить українцям вільно подорожувати до 34 країн, але не 100, – МЗС

Шенгенський кодекс про кордони: які документи можуть вимагати у вас
на кордоні з ЄС при безвізі

Побічні позитивні ефекти безвізового режиму,
або Що очікувати від “безвізу” надалі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна