В Австралії оголосили ультиматум тисячам мігрантів з Азії

 

Уряд Австралії в неділю, 21 травня, оголосив ультиматум понад 7 тисячам біженців, які прибули до країни на човнах. Уряд дав їм час до жовтня, щоб довести своє право на отримання притулку. В разі, якщо вони цього не зроблять, їх депортують і заборонять повертатися, передає Deutsche Welle.

“Якщо люди думають, що зможуть обібрати австралійського платника податків (…), то вибачте, гру закінчено”, – сказав міністр з питань імміграції Австралії Пітер Даттон.

Даттон зазначив, що вартість утримування 50 тисяч шукачів притулку, які прибули до країни до 2013 року переважно з Афганістану, інших країн Серелнього й Близького Сходу та Шрі-Ланки, становить близько 1,4 мільярда доларів США на рік.

До приходу консерваторів до влади в країні 2013 року попередній уряд лейбористів зміг опрацювати справи лише 20 тисяч із них. З тих, що залишилися, заяви на отримання притулку було відхилено близько трьом тисячам біженців. Ще близько 7500 осіб, за даними уряду, не представили документів, які підтверджували б їхнє право на отримання притулку.

Адвокати шукачів притулку жорстко відреагували на заяву міністра, наголосивши, що мігранти роками чекають проходження складних і тривалих процедур підтвердження їхнього права на притулок.

Дії уряду Австралії вже довгий час викликають значне занепокоєння правозахисних організацій, зокрема через практику висилання шукачів притулку до таборів на віддалених островах в Папуа Новій Гвінеї та Науру. У цих таборах та на островах біженці, за даними правозахисників, зазнавали нападів та переслідувань.
Крім того, навіть тим серед них, хто отримав право на притулок, було заборонено повертатися до континентальної Австралії, пише DW.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна