У Києві підірвали офіс партії “Нацкорпус”. ВІДЕО

 

У Києві на Оболоні вранці 21 травня стався вибух по вул. Зої Гайдай. Поліцейські з’ясували час події – близько 4:00 ранку. ЗМІ повідомляють, що вибух стався біля офісу партії “Національний корпус” (середовище руху “Азов”).

Відео, яке фіксує, як зловмисник кидає вибуховий пристрій і тікає, розміщено на сторінці партії “Національний корпус” у “Фейсбуці”.

“В чергову частину Оболонського управління поліції надійшло повідомлення про те, що поблизу багатоповерхівки на вулиці Зої Гайдай пошкоджено металевий паркан і обгоріла стіна на першому поверсі будинку. За вказаною адресою терміново прибула слідчо-оперативна група і фахівці вибухотехнічної служби. На місці події правоохоронці виявили сліди вибуху невідомого предмета”, – сказано в повідомленні прес-служби ГУ Нацполіції в Києві.

Зазначається, що в результаті інциденту ніхто не постраждав. Правоохоронці з’ясовують подробиці та обставини події. По закінченні перевірки буде дана правова кваліфікація інциденту.

“Проросійські сили продовжують мститися за акції “Національного корпусу”, які були проведені 9 травня. Тоді наші активісти перешкодили лідерам сепаратистських партій, які ведуть свою діяльність в Україні, взяти участь у проросійських шабашах імені “перемоги” у центрі столиці. Та враховуючи аж зовсім не короткий список успішно проведених “Національним корпусом” акцій в останній час, ми не виключаємо причетність до злочину і інших винуватців.
Проте, подібні дії не викликають у нас ані остраху, ані намірів зупинятися. Ми і далі будемо викорінювати сепаратизм в Україні, ми і далі будемо зупиняти проросійські акції. Спроби залякати нас – це підтвердження того, що наша справа правильна і що наші дії заважають існуванню тут “русского міра”, – ідеться в заяві “Нацкорпусу”.

Як писала “Новинарня“, 20 травня в Києві стався вибух під офісом Конгресу українських націоналістів на вулиці Антоновича – в будинок кинули гранату.

Раніше минулого тижня поліція знешкодила вибухівку в київському офісі партії “Національний корпус”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна