Українка Світоліна виграла престижний тенісний турнір в Римі, очоливши чемпіонську гонку WTA-2017

 

Провідна українська тенісистка Еліна Світоліна стала переможницею престижного турніру WTA Premier у Римі (покриття – ґрунт, призовий фонд – 2,775 млн. доларів).

У фіналі харків’янка, посіяна під 8-м номером, обіграла четверту ракетку світу Симону Халеп із Румунії (6): 4:6, 7:5, 6:1.

Матч тривав 2 години 9 хвилин. У першому сеті румунка повела з рахунком 5:2, потім Світоліній вдалося виграти два гейми поспіль, але з другої спроби Халеп подала на сет.
У другій партії українка двічі вела з брейком, але Симона обидва рази відігравалася. Однак у 12-му геймі сету Світоліна взяла подачу суперниці втретє і вперше в кар’єрі виграла сет у Халеп.
У вирішальному сеті харків’янка мала вже значну перевагу на корті – вела перед 5:0, а загалом витратила на партію лише 30 хвилин.

На шляху до фіналу турніру в Римі Еліна обіграла француженку Корне, німкеню Бартель, представницю Чехії Плішкову (3-тя ракетка світу, 2-га сіяна на турірі), іспанку Мугурусу (3-тя на турнірі, 7-ма в рейтингу WTA; відмова суперниці через травму за рахунку 1:4).

Це вже восьмий титул 22-річної уродженки Одеси в кар’єрі і четвертий – у сезоні 201. Причому вже другий на турнірах категорії WTA Premier 5 (першим аналогічним турніром був Дубаї). Також вона вигравала на Тайвані і в Стамбулі.

Завдяки титулу в Римі Світоліна заробила 900 рейтингових очок і 461 355 євро призових.

Ця перемога дозволить Еліні наступного тижня піднятися на шосте місце у світовій класифікації- рекорд для українських тенісисток-жінок.
Вище був тільки Андрій Медведєв – 4-й номер рейтингу АТР у 1994 році.

Також наступного тижня Світоліна очолить чемпіонську гонку WTA-2017.

Читайте також:
Після перемоги в Дубаї Еліна Світоліна – перша українка в топ-10 WTA

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна