У невизнаній “Придністровській республіці” заявили, що Україна блокує транзит вантажів

 

З 20 травня пропуск підконтрольних вантажів до Придністров’я, що проходять через Україну в режимі транзиту, здійснюватиметься тільки за умови погодження з Національним агентством із безпеки харчових продуктів Республіки Молдова.

У невизнаній “Придністровській молдавській республіці” заявили, що Україна заборонила транзит вантажів до Придністров’я через свою територію, повідомляє УНІАН.

Відповідну заяву зробив так званий міністр сільського господарства і природних ресурсів “ПМР” Єфимій Коваль. Він пояснив, що напередодні “міністерство” отримало листа від Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів.

“Автори документа посилаються на розпорядження головного державного інспектора ветеринарної медицини України, датоване 17 травня поточного року, яким визначено, що з 20 травня пропуск підконтрольних вантажів у режимі транзиту через територію України, які направляються до Придністров’я, будуть здійснюватися тільки за умови погодження з Національним агентством з безпеки харчових продуктів Республіки Молдова. Попередні узгодження транзиту територією України у придністровському напрямку визнані недійсними. Цю інформацію рекомендовано довести до відома всіх зацікавлених операторів ринку”, – повідомили в “ПМР”.

Коваль також зазначив, що, враховуючи зовнішню продовольчу залежність Придністров’я, “рішення України негативно позначиться на продовольчому забезпеченні республіки”.

Читайте також:

Президент Молдови готовий дати особливий статус ПМР для її реінтеграції

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна